DOLAR32,5765% 0.01
EURO34,9209% 0.08
STERLIN40,6235% 0.16
FRANG35,7150% 0.03
ALTIN2.424,95% -0,21
BITCOIN66.762,00-0.057

Ford Focus 2013

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Ford Focus 2013

Yeni Ford Focus Modelinin Özellik ve paket farklılıklarına göre Trend , Trendx , Style ve titanium Olarak çeşitli modeller le satışa sunulmaktadır. 42.500 ‘ TL den başlayan anahtar teslim fiyatıyla yeni Ford Focus sınıfında tavsiye edilebilecek bir otomobil olmayı hak ediyor.

Akıllı Güvenlik Sistemi

Yeni Ford Focus’da sizi ve yolcularınızı korumayı hedefleyen Akıllı Güvenlik Sistemi bulunur. Gerilme direnci yüksek çelikle geliştirilen gövdesi, enerjiyi verimli bir şekilde emen sağlam bir yapı oluşturuyor. Araçta kullanılan ayrıntılı tasarım yaklaşımı sayesinde, bütün sistemler uyumlu bir şekilde bir arada çalışıyor.

Araçta yer alan farklı hava yastıkları, sürücü ve yolculara tam koruma sağlamak amacıyla geliştirilmiştir. Araçta bulunan ileri teknoloji ürünü sensörler sayesinde, hava yastıkları gibi koruyucu unsurlar, gerekli durumlarda çok kısa bir sürede devreye giriyor. Katlanabilir, gelişmiş direksiyon kolonu ve geriye çekilen pedallar da çarpışma anında sürücüye gelebilecek zararları azaltmak amacıyla geliştirilen özelliklerdendir. Akıllı Güvenlik Sistemi sayesinde siz ve bütün yolcularınız, kişiye özel koruyucu teknolojilerin varlığıyla, yolunuza gönül rahatlığıyla devam edebilirsiniz.

Elektronik Denge Programı (ESP)

Elektronik Denge Programı (ESP), araçta kullanılan birçok güvenlik özelliğinin beynidir. Sistem, aracın seyrini izler ve daima gerekli durumlarda devreye girmeye hazırdır. Yeni, düşürülmüş destek konumu, yoğun kar gibi kaygan çekiş koşullarında, size yardımcı olur. Tekerleklerin patinaj yapmasının engellenmesi ve gereken çekiş gücü, performans ve dengenin sağlanması amacıyla, Elektronik Denge Programında Çekiş Yardım özelliği de kullanılmıştır. Elektronik Denge Programının yeni nesil modeli, olumsuz koşullarda sisteminin etkisini artıran özelliğe de sahiptir.

Elektronik Fren Gücü Dağıtımı (EBD) ve Anti-Blokaj Fren Sistemi (ABS)
Yeni Ford Focus’ta standart özellikler olarak sunulan anti blokaj fren sistemi (ABS) ve elektronik fren gücü dağıtımı sistemi (EBD) bir arada çalışarak, daha dengeli fren yapılmasını sağlar.

Acil Durum Fren Desteği (EBA)

Yeni Ford Focus’ta bulunan Acil Durum Fren Desteği özelliği sayesinde, acil durumlarda üstün fren gücü elde edilmektedir. Sürücünün frene yeterince kuvvetle basmadığının saptanması durumunda, sistem, fren gücünü otomatik olarak artırır.

Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi

Aktif Şehir İçi Güvenlik Sisteminin kızılötesi lazer teknolojisi, düşük hızdaki çarpışmaların riskini azaltmak için sürekli olarak öndeki araçla mesafeyi izliyor. İsteğe bağlı olarak devreye alınan sistem; 30km/s hız altında seyrederken öndeki araç ile mesafenin aniden azalması ya da aracın durması halinde, kazadan kaçınmanıza veya çarpışmanın etkisinin azaltılmasına yardım etmek için önceden frenlerini hazırlıyor ve sürücü zamanında tepki göstermezse sistem sürücü yerine otomatik olarak fren yapıyor.
*Sistem, otomobil dışındaki nesnelere (yaya, hayvan, motosiklet, kamyon vb) tepki vermez. Sistemin, araç, yol ve hava koşullarından etkilenebileceği ve algılayıcılarının engellenmesine yol açabilecek, kar, buzlanma, çamur gibi durumlarda tepki vermeyebileceği unutulmamalıdır. Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi, sürücünün aracı trafik kurallarına uygun bir şekilde dikkat ve özenle kullanma ve önündeki araç ile güvenli bir mesafe bırakma sorumluluğunu hafifletmez. Aracın ve sistemin güvenli bir şekilde kullanılması her zaman araç sürücüsünün sorumluluğundadır.

Bi-Xenon Farlar

Titanium X paketi içinde opsiyonel olarak sunulan geriye uzanan, güçlü Bi-Xenon farlar, standart halojen farlara göre iki kat daha fazla aydınlatma sağlıyor ve daha az enerji harcıyor.
Yıkama sistemine sahip farlar konforu da beraberinde getiriyor. Bi-Xenon farlarları tamamlayan Gündüz Yanan LED Lambalar da, araca şık bir görünüm kazandırırken, yollarda fark edilmenizi kolaylaştırıyor.

Otomatik Kararan İç Dikiz Aynası

Gece sürüşlerinde, arkanızdaki aracın farlarından gelen ışığın şiddetine göre yansımanın parlaklığını azaltır. Böylece arkanızdan gelen araçların dikkatinizi dağıtmasını ya da gözünüzü kamaştırmasını önler, gece sürüşünüzü kolaylaştırıp, güvenli hale getirir.

Şeridinizi korumanıza yardımcı olan iki gelişmiş sistem

Şerit Takip Sistemi ön cama entegre kamera sayesinde 65km/sa üzerinde hızla seyrederken aracın şerit içerisindeki konumunu sürekli olarak gözlemleyerek istem dışı (sinyal verilmeden veya kesin bir şerit değiştirme manevrası yapılmadan) şerit değişimi yapılması durumunda öncelikle gösterge panelinde beliren görsel bir uyarı yardımıyla, eğer sürücü tepki vermez ise direksiyonun titretilmesi yolu ile sürücüyü uyarıyor. Sürücü sistemin hassasiyetini ve uyarının şiddetini ayarlayabiliyor veya sistemi bütünüyle kapatabiliyor.

Şeritte Kalma Yardımcısı ‘Şerit Takip Sistemi’nin yaptığı uyarılara sürücünün tepki vermemesi durumunda otomatik olarak devreye girererek direksiyona hafif bir tork uygulamak suretiyle aracı yumuşak ve hassas bir şekilde şeridine döndürüyor.

Eğer şerit değiştirme bilinçli bir şekilde yapılıyorsa sistem sürücü tarafından kolayca devre dışı bırakılabiliyor. Sürücü iki hassasiyet düzeyinden birini seçebiliyor ve isterse sistemi bütünüyle kapatabiliyor.

Sürücü Dikkat Takip Sistemi

Sürücü Dikkat Takip Sistemi’, sürüş esnasında aracın yol çizgilerine göre konumunu sürekli olarak gözlemleyerek yalpalama ve sapma algılaması durumunda sürücüyü uyarıyor. Sistem, sürücü performansının düştüğünü belirlerse, iki aşamalı bir uyarı süreci başlatılıyor.

Birincisi, gösterge panelinde bir uyarı mesajıyla birlikte sesli bir uyarı gönderiliyor; sürücü yorgun davranışlar göstermeye devam ederse, sürekli bir uyarı gösterilmeye başlanıyor ve sürücünün OK düğmesine basarak bunu gördüğünü belirtmesi gerekiyor.

Yokuş Kalkış Destek Sistemi

Bu yenilikçi sistem, yokuşta kalkış sırasında aracınızın geriye kaymasını önler. Araç hareketsiz durumdayken ayağınızı fren pedalından çektiğinizde, sistem tekerlekleri sabit tutar, bu sayede yokuşta, kaygan yüzeylerde aracınızı durdurmak ya da hareket ettirmek istediğinizde daha fazla kontrol sağlar.

Kör nokta uyarı sistemi

Sistem aracın arka tamponunda yer alan radar sayesinde arka sağ veya sol taraftan gelip geçmekte olan başka bir aracın kör nokta olarak adlandırılan bölgeye girdiğini tespit ederek yan dikiz aynalarında yer alan görsel LED uyarıcılar vasıtasıyla sürücüyü uyarıyor.

Sistem 10 km/s’den itibaren hızlarda otomatik olarak devreye giriyor ve birçok kazanın olduğu sıkışık şehir içi yollarda ve yavaş hareket eden trafikte de son derece etkili.

Otomatik Uzun Farlar

Otomatik uzun far teknolojisi gece uzun far kullanımını daha fazla görüş alanı sağlamak için maksimum verimlilikte tutmayı amaçlar.
Sistem karşı yönden gelen ya da önünüzde seyahat eden bir araç tespit edilmesi durumunda otomatik olarak uzun far kısa far geçişi yaparak diğer sürücülerin uzun farlardan etkilenmesini engeller. Önünüzdeki engel kalktıktan sonra sistem tekrar uzun fara geçiş yapar. Aynı şekilde ışık şiddetinin az olduğu bir ortamda ise sistem otomatik olarak kısa fardan uzun fara geçişi sağlar.

 

Ayarlanabilir Hız Sınırlandırıcı

Bu yeni özellik, Hız Kontrol Sistemiyle birlikte çalışarak, belirlenen hız sınırını korumanızı sağlar. Direksiyon simidi üzerinde, parmaklarınızın kolayca ulaşabileceği şekilde yer alan anahtarlar sayesinde, aracın üst hız sınırını belirlemek son derece kolaydır. Sistem sayesinde, farkında olmadan hızlanma kaygısından kurtulur, gözlerinizi hız göstergesine değil, yola odaklayabilirsiniz. Yeni Ford Focus’un dinamik performansından faydalanmak istediğinizde de, yalnızca gaz pedalına sertçe basarak sistemi devre dışı bırakabilirsiniz.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Güçlü, yakıtı verimli kullanan ve çevreci motor seçenekleri yanında gelişmiş şanzıman seçenekleri ile donatılan Yeni Ford Focus, size her zaman en üstün sürüş keyfini sunuyor.

Duratorq TDCi dizel, son teknoloji 1.6 litre EcoBoost turbo benzinli ve her zaman övgüyle söz edilen Duratec benzinli Ford motorlarının yeni nesil modelleri arasından seçim yapabilirsiniz

EcoBoost Motor
Ford’un yeni nesil benzinli EcoBoost motorları düşük hacimden yüksek performans ve yakıt ekonomisi sağlıyor. Direkt enjeksiyonlu, çift kam mili zamanlamasnı ve turbo şarj sistemine sahip EcoBoost motorlar alt devirlerde yakaldıkları yüksek torku motorun tüm devir aralıklarına yayarak daha fazla çekiş gücü, performans ve sürüş keyfi sağlıyor. 1.6litre 180PS gücündeki versiyonu 240NM torq sağlarken daha az yakıt tüketimi ve daha düşük CO2 emisyonuna sahip.

2012 Yılın En iyi motoru ödülüne sahip 1.0litre EcoBoost ise bir A4 kağıdının üzerine sığacak kadar küçük. Ford’un en küçük hacimli benzinli motoru olan 1.0lt EcoBoost sahip olduğu yüksek performans ve yüksek çekiş gücü ile daha büyük hacimli motorların sürüş keyfi, performans ve çekiş gücüne sahip. 3silindirli 1.0lt EcoBoost dizel motorun yüksek tork ve yakıt ekonomisini benzinli motorun ataklığı ve konforu ile birleştiriyor

Euro NCAP’ten aldığı İleri Güvenlik Ödülleri ile tarih yazdı

Ford, Yeni Ford Focus ile bir değil iki Euro NCAP Advanced ödülünü birden kazanan ilk premium dışı marka oldu. Focus, çarpışma güvenliği açısından Euro NCAP’nin en yüksek notu olan “5 yıldız” notunu da aldı. Hem önden hem de yandan çarpışma testlerinde çocuk koruması konusunda tam puan alan Focus, yetişkin ve yaya güvenliği kategorilerinde de mükemmel sonuçlar elde etti.

Tüketicilerin yenilikçi güvenlik teknolojileri konusunda dikkatlerini çekmek ve doğru yönlendirilmelerini sağlamayı hedefleyen Euro NCAP Advanced ödülleri, Yeni Focus’un akıllı teknolojilerinden Aktif Şehir İçi Güvenlik Sistemi ve Şeritte Kalma Yardımcısına verildi.

TDCi Motor
Yeni Ford Focus’ta sunulan 1.6 litre Duratorq TDCi dizel motor, daha fazla performans, yakıt tasarrufu ve hassasiyet elde edilmesi amacıyla yenilenmiştir. Bu sayede, sürüş yeteneği önemli ölçüde geliştirilmiş, daha uyumlu ve düşük devirlerde bile çok daha fazla performans sağlanmıştır. 95 PS ve 115 PS olmak üzere iki farklı güç ile sunulan 1.6 litre Duratorq TDCi motorlar, ani hızlanma gereken durumlarda artırılmış güç sağlıyor. TDCi motorlar ile daha fazla güç, daha fazla tork gücü ve daha fazla yakıt tasarrufunun yanı sıra daha düşük karbondioksit emisyonu elde ediliyor.

Duratec Ti-VCT Benzinli Motor
Yeni Ford Focus’ta Ford’un performans üstünlüğü iyi bilinen, 1.6 litre Duratec Ti-VCT benzinli motoru 125PS güç seçeneği ile sunuluyor. Son derece hassas ve ekonomik alüminyum 16 valf Ti-VCT motor daha fazla optimize edilerek, daha az yakıt tüketimi ve daha üstün performans sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.

Ford Powershift Otomatik Şanzıman
Ford Powershift Otomatik Şanzıman, manuel şanzımanın dinamikliğini ve sportifliğini otomatik şanzımanın konforu ile birleştiriyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanda yer alan çift kavrama sistemi sayesinde ikinci kavrama kolu bir sonraki vites dişlisini geçiş için önceden hazırlayarak pürüzsüz ve çabuk vites geçişi sağlar. Klasik otomatik şanzımanlara gore daha yumuşak ve kesintisiz vites geçişleri sayesinde maksimum sürüş ve daha fazla yakıt tasarrufunun keyfini yaşayacaksınız.

Yeni, 6 İleri Vitesli Ford Durashift Manuel Şanzıman
1.6 litre EcoBoost benzinli ve 1.6 litre Duratorq TDCi dizel motorlarla sunulan Yeni Ford Focus’ta, altı ileri vitesli yepyeni bir manuel şanzıman sistemi bulunuyor. Yeni Durashift şanzıman, sağladığı güç düzeyine göre olağanüstü hafif ve güçlü tasarımıyla, mevcut beş ileri vitesli şanzımanın yerini alıyor. Yeni şanzıman daha fazla güç ve tork sağlarken yeni yağ akış sistemi sayesinde de yakıt tükemini düşürüyor.

Yol Tutuş

Focus’un takdir edilen sürüş deneyimi daha da geliştirildi. Kapsamlı geliştirme ve yoğun mühendislik çalışmalarının sonucunda, dönüşlerde ya da fren yapıldığında, daha fazla yol hâkimiyeti, daha fazla kontrol ve son derece hassas bir yol tutuş gücü elde edildi. İşte birkaç neden:

Tam Bağımsız Arka Süspansiyon
Yeni Ford Focus’un herkesçe kabul edilen üstün yol tutuş yeteneğinin arkasında yatan özellik, kontrol kollu tam bağımsız arka süspansiyonudur. Yeniden ayarlanan çok bağlantılı süspansiyon yapısı sayesinde, aracın yolu daha iyi kavraması ve daha sessiz bir sürüş keyfi sağlanır. Dengeli ve üstün yol tutuşu ile her sürücüde alışkanlık yaratacak bir özellik.

Dinamik Tork Kontrolü

Dinamik Tork Kontrolü, araç virajı alırken motor torkunun ön tekerlekler arasında dağılımını sürekli olarak dengeliyor ve daha iyi yol tutuşu sağlayarak, virajlarda önden dışarı kayma eğilimini azaltıyor.

Sistem, otomobilin Elektronik Denge Programı (ESP) modülünü  kullanarak çalışıyor ve aracı saniyede 100 kez sıklıkta izliyor. Otomobil virajdan çıkışta hızlanırken, sistem, ön iç tekerleğin ne zaman patinaj yapmaya başladığını algılıyor ve o tekerleğe hissedilmeyecek miktarda fren uyguluyor. Bu da tekerleğin patinaj yapmasını önlüyor ve motor torkunu daha fazla yol tutuşuna sahip dıştaki tekerleğe aktarıyor. Böylece çekişi ve direksiyon kontrolünü koruyor.

 

YORUM YAP

DÖVİZ KURLARI

  • DolarDOLAR
    ALIŞSATIŞFARK
    32,524632,5765% 0.01
  • EuroEURO
    ALIŞSATIŞFARK
    34,863334,9209% 0.08
  • SterlinİNG. STERLİNİ
    ALIŞSATIŞFARK
    40,538540,6235% 0.16
  • FrangİSV. FRANGI
    ALIŞSATIŞFARK
    35,682635,7150% 0.03
  • Kanada DolarıKAN. DOLARI
    ALIŞSATIŞFARK
    23,810923,8553% 0.05
  • Çeyrek AltınÇEYREK ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    3.879,383.964,79% -0,21
  • Gram AltınGRAM ALTIN
    ALIŞSATIŞFARK
    2.424,612.424,95% -0,21
  • BitcoinBITCOIN
    FİYATDEĞİŞİM
    66.762,00-0.057

DÖVİZ ÇEVİRİCİ

  • Satış
    Alış
taraftariumjustin tv izletipobet girişizmir escortslot sitelerideneme bonusu veren sitelerPendik escortKadıköy EscortBostancı Escortgaziantep escortgaziantep escorthttps://casinocanavari.net/bahis siteleriankara escortKartal Escort Melisankara bayan escortataşehir escortmostbet casinokolaybetRoyal panda casinoNinja casinoMebbistrendyol indirim koduCasibombahis siteleri isimleriEsenyurt Escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibompiabetbetvolestarzbet girişstarzbet girişbahsegelgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvolestarzbet24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetmersin temizlik şirketlerifethiye klima servisi7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanBetpasmarsbahiscasibomtaraftariumjustin tv izletipobet girişizmir escortslot sitelerideneme bonusu veren sitelerPendik escortKadıköy EscortBostancı Escortgaziantep escortgaziantep escorthttps://casinocanavari.net/bahis siteleriankara escortKartal Escort Melisankara bayan escortataşehir escortmostbet casinokolaybetRoyal panda casinoNinja casinoMebbistrendyol indirim koduCasibombahis siteleri isimleriEsenyurt Escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibompiabetbetvolestarzbet girişstarzbet girişbahsegelgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvolestarzbet24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetmersin temizlik şirketlerifethiye klima servisi7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetbetpasrestbetklasbahisbetebetbelugabahistarafbetbetkombetistmarkajbetparibahisbetinegobahisbettiltbetnisbetsatbetorspinligobetbetkanyonbaywinrokubetcratosslotgorabetelexbetfunbahisartemisbetbetparkbetmatikoleybetbetlikekralbetperabetlimanbetsavoybettingintobetdiscount casinobahsegelmostbetbetroadjasminbethilbetvenüsbetasyabahisredwinbetkolikdinamobetmilanobetelitbahisorisbetpusulabetaresbetpolobetdumanbetmatbetpalacebetmrbahistulipbetnorabahismilosbetbetvoleonbahisbetexperbetperbahigopokerbetalordbahiscasinovalebetonredbahis1000baymaviakcebetnoktabetneyinefavorisenbetgitbetcupstarzbethiltonbetsetrabetmelbetbetnanokazandrapokerklasmaltcasinoeskişehir halı yıkamaistanbul escort bayanBetpasmarsbahiscasibom