Yılın Otomobili Volkswagen Up

Yayınlanma Tarihi :

New York Otomobil Fuarı’nda düzenlenen bir basın toplantısında Volkswagen Up!’ın 2012 World Car of the Year (Yılın Dünya Otomobili) seçildiği açıklandı.

Volkswagen Up! dünyanın dört bir yanından 34 yeni araç içeren bir ilk katılım listesinden, sonra 10 araçlık bir kısa listeden, son olarak da 3 finalist (Volkswagen Up!, BMW 3 Serisi ve Porsche 911) arasından seçildi.

Volkswagen AG’nin Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Martin Winterkorn, “Bu ödül tasarımcılarımızın ve mühendislerimizin Up! ile en küçük ayrıntısına kadar iyice düşünülmüş, mekanın verimli kullanımı, güvenlik, sürüş keyfi ve çevresel uyumluluk alanlarında kendi sınıfında yeni standartlar belirleyen bir araç yarattıklarını bir kere daha göstermektedir” dedi.

Dünya Otomobil Ödülleri jürisi, “Küçük Volkswagen Up! şehir otomobili segmentinden beklentilerimizi değiştirmeyi başardı. Aracın hassas direksiyonu, sofistike süspansiyon tertibatı, yeni verimli motorları ve malzemelerinin ve işçiliğinin kalitesi kayda değer. Daha önce bu ekonomi segmentindeki araç sahipleri, araçlarını hiç bu kadar üst sınıf hissetmemişlerdi. Bütün şehir otomobili üreticilerinin yeni VW ile rekabet edebilmek için araçlarını geliştirmelerini bekleyebilirsiniz” yorumunu yaptı.

Aday otomobillerin Yılın Otomobili ödülünü alabilmek için 1 Ocak 2011-30 Mayıs 2012 arasındaki dönemde en az iki kıtada satışa sunulmaları gerekiyor.

Araçlar dünya çapında yirmi beş ülkeden altmış dört üst düzey otomotiv gazetecisinden oluşan bir jüri paneli tarafından seçiliyor ve oylanıyor.

Önceki World Car of the Year ödüllerini 2011’de Nissan Leaf, 2010’da Volkswagen Polo, 2009’da Volkswagen Golf, 2008’de Mazda2, 2007’de Lexus LS460, 2006’da BMW 3 Serisi ve 2005’te Audi A6 almıştı.

Diğer yandan yeni Porsche 911, Lamborghini Aventador’u ve McLaren MP4-12C’yi geride bırakarak yılın performans otomobili, Mercedes-Benz S250 CDI, Ford Focus Electric ve Peugeot 3008 Hybrid’i geride bırakarak yılın yeşil otomobili seçildi. Yılın tasarımı ödülü de Range Rover Evoque’a verildi.

Basın No: