Yeni ŠKODA OCTAVIA 2021

Yayınlanma Tarihi :

Yeni ŠKODA OCTAVIA nihayet satışa sunuldu. Benzinli ve dizel modeli ve farklı donanımlarla yerini aldı araç eski versiyonuna ve rakiplerine göre çok şık bir araç olmuş fakat kendi sekmenindeki fiyat politikası Türkiye’de nasıl bir satiş olacak hep beraber göreceğiz.

Araç her yolda kendiniz olmanız için ihtiyaç duyabileceğiniz her şey Yeni ŠKODA OCTAVIA’da. Size alan sunan geniş iç hacim, göz zevkinize hitap ederken işlevselliğe de önem veren benzersiz tasarım, her an elinizin altında olan yardımcı teknolojiler ve üstün güvenlik özellikleri… Size sundukları sayesinde Yeni ŠKODA OCTAVIA’nın kapısını kapattığınız anda rollerden uzak, kendinize yakınsınız.

Octavia alışılmışa meydan okuyan yepyeni tasarımıyla her açıdan dinamik, göz alıcı ve zarif. Üstelik ŠKODA’nın kristal tasarım dilinin geldiği etkileyici seviyenin de en iddialı temsilcisi. Kitleleri etkilemek için özel bir çaba göstermiyor, çünkü o meraklı gözlerle kendisine bakan kalabalıklara alışık doğuştan bir lider. Onu yakından tanıdıkça hayatınıza değer katan ne kadar çok detaya sahip olduğuna şaşırabilirsiniz ama o, daima en iyi yol arkadaşınız olmaya aday özel bir otomobil.

DİNAMİK FORM VE GÜÇLÜ DURUŞ Çift parçalı arka aydınlatma bölümü, kristal formlardan ilham alınan keskin yüzeyli tasarımıyla Octavia’nın güçlü duruşunu öne çıkartırken, 3 boyutlu tasarımı görsel derinlik katıyor. Net yüzeylerin hakim olduğu bagaj kapağı tasarımının tam ortasında ŠKODA yazısı, Octavia’nın güçlü duruşunun imzası niteliğinde arka bölümde yer alıyor.

STİL VE İŞLEVSELLİK Sonsuz zarafeti oluşturan akıcı çizgiler, dinamik oranlar, öne doğru eğimli panjur tasarımı ve her açıdan tavrı net keskin farlar. Tamponun alt bölümünde paralel şekilde uzanan krom dekor, sis farlarını çevreleyerek ön bölümün şıklığını tamamlıyor. Yeni ŠKODA OCTAVIA, zor olanı tercih ederek estetikle işlevselliği aynı çizgide birleştirmenin getirdiği gücü yansıtıyor

DAİMA EN İYİNİN İZİNDE VE YALNIZCA SİZİN EMRİNİZDE… Geniş, modern tasarımlı ve yüksek kaliteli malzemeler ile oluşturulmuş bir iç mekana sahip Octavia’da kişiselleştirmeye imkan tanıyan bir çok unsur yer alıyor. İsteğe bağlı olarak tercih edilebilen koltuk, döşeme rengi ve iç dekor gibi unsurlar tam istediğiniz gibi bir otomobil için fırsat sunarken, farklı iç mekan ambiyans seçeneklerine imkan veren ŠKODA Mood Select ve birbirinden farklı temaya sahip 10,25’’ Dijital Gösterge Paneli ile kontrolü tamamen size bırakıyor.

TASARIMDA KENDİ YOLUNU ÇİZMEK Detaycı ŠKODA işçiliği, Yeni OCTAVIA’nın iç tasarımında kendisini güçlü bir biçimde gösteriyor. Sıra dışı ölçüde geniş iç hacmin oluşturduğu konforlu ve hoş bir ortamda, etrafınız yüksek kaliteli malzemelerle çevriliyken yola çıkmanın keyfini sürmek size kalıyor. Sıra dışı bir tasarıma sahip iki kollu direksiyon simidi, fiziki kumanda paneli yerine dijital olarak ana ekrandan yönetilen çift bölgeli klima ve klasik bir vites kolu yerine sunulan elektronik vites değiştirme paneli. (Shift by Wire) Bunlar ŠKODA Octavia’nın kendi tarzını tercih ederek çıktığı tasarım yolculuğunun bazı ipuçları. Her detayda güzellik arayanlar için ise yakından incelemenin gerekliliği kaçınılmaz!

ELEKTRİKLİ PARK FRENİ & AUTOHOLD Yeni ŠKODA OCTAVIA, alışılmış mekanik el freninin yerine, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan elektromekanik park freni ile donatıldı. Ayrıca Autohold özelliği, trafikte durduktan sonra tekrar gaz pedalına basıncaya kadar otomobili sabit tutarak ekstra konfor ve güvenlik katıyor.

SHIFT BY WIRE VİTES KONTROL PANELİ Yeni ŠKODA OCTAVIA, otomatik şanzımanlı otomobillerde en yüksek düzeyde konfor için tasarlanan “elektronik vites değiştirme” teknolojisiyle sunulan ilk ŠKODA modeli. DSG sisteminde elektronik vites değiştirme, orta konsola entegre edilen minimalist tasarıma sahip bir vites kontrol paneli aracılığı ile kontrol ediliyor

ARKADAKİ YOLCULAR İÇİN ÜSTÜN KONFOR ÖZELLİKLERİ* 3 Bölgeli Klima Sistemi ile donatılabilen Octavia’da arka bölümün bağımsız ısı ayarı sayesinde konfor en üst seviyede sağlanabiliyor. Soğuk havalarda Isıtmalı Arka Koltuklar etkili bir çözüm sunarken, iki adet USB-C yuvası ve 230 V priz girişi ile mobil cihazlarınızın şarjını daima en üst seviyede tutabilirsiniz.

KABLOSUZ ŞARJ ÜNİTESİ* Opsiyonel olarak sunulan kablosuz şarj fonksiyonu, Shift by Wire Vites Konrol Panelinin önünde bulunan mobil cihaz saklama alanında bulunur ve ek olarak güçlendirilmiş sinyal oluşturur. Aynı zamanda sürüş esnasında telefonunuzu muhafaza etmek için güvenli bir alan olarak kullanılır. (Yalnızca kablosuz şarj özelliğine sahip akıllı telefonlar ile uyumludur.)

10,25’’ DİJİTAL GÖSTERGE PANELİ & HEAD-UP GÖSTERGE* Dilediğiniz ambiyansa uygun olarak 4 farklı tema ile kullanabileceğiniz 10,25’’ Dijital Gösterge Paneli, araç durumu, yol bilgileri, araca ait sistem opsiyonlarını yönetmek gibi sürücünün her an ihtiyaç duyabileceği bilgiye ve müdahaleye erişim sağlar. Yeni Octavia’da isteğe bağlı olarak tercih edilebilen Head-Up Gösterge ise, temel parametreleri göz hizasında ve 2.1 metrelik sanal mesafe ile sürücünün görüş alanı içerisinde sunuyor.

AMBİYANS AYDINLATMASI: ŠKODA MOOD SELECT İç mekanın ambiyans ve dokusunu tek tuşla değiştirmek ister miydiniz? ŠKODA Mood Select özelliği ile o an hissetmek istediğiniz ambiyans neyse otomobilinizin iç mekanını buna uygun hale getirebilirsiniz. Ön konsol, ön kapı ve ayak aydınlatma bölümleri için ŠKODA, Kış, Yaz, Okyanus, Race gibi önden tanımlanmış ambiyans seçenekleri otomobilin iç mekanını birbirinden farklı hale getiriyor. Üstelik kişiselleştirme menüsüyle dilediğiniz renk kombinasyonunu oluşturabilir ve kendi tarzınıza uygun ambiyansı yakalayabilirsiniz.

ARKA PARK KAMERASI & 360 DERECE ÇEVRE GÖRÜŞ SİSTEMİ* Opsiyonel olarak sunulan Arka Park Kamerası veya 360 Derece Çevre Görüş Sistemi ile çok daha rahat park edebilir veya park yerinden çıkabilirsiniz.

ANAHTARSIZ GİRİŞ, ÇIKIŞ VE ÇALIŞTIRMA SİSTEMİ 5 kapıda da bulunan sensörler sayesinde otomobilin uzaktan kumandası yanınızda olduğu durumlarda kumandaya müdahale gerekmeden merkezi kilit açılıp – kapanabilir.

ŞERİT DEĞİŞTİME ASİSTANI* Otomobilin arka bölümünde bulunan çift taraflı radar, 70 metrelik alanı sürekli tarayarak kör nokta içerisinde kalan otomobil, motosiklet veya bisikleti tespit eder ve dış dikiz aynalarına entegre LED uyarı lambasıyla sürücüyü uyararak daha güvenli şerit değiştirmeyi sağlar.

GÜVENLİ ÇIKIŞ ASİSTANI* Otomobilinizi terk etmek üzere kapınızı açtınız. Ancak o sırada bir otomobil veya bisikletli otomobilinizin oldukça yakınından geçiyor. Bu tehlikeli durumdan sizi korumak için Güvenli Çıkış Asistanı devreye girerek çok hızlı şekilde sesli ve görsel ikaz vererek tehlikeye karşı uyarır.

GERİ MANEVRA UYARI ASİSTANI* Park yerinden çıkarken, akan trafikte gelen araçları görmek genelde oldukça zordur. Geri Manevra Uyarı Asistanı, bu durumu kolaylaştırmak ve manevranızı en güvenli şekilde gerçekleştirmeniz için sürekli arka bölümü tarar. Tehlikenin yaklaştığını tespit ederek multimedya ekranında gerekli uyarıyı yapar.

FULL LED MATRIX ÖN FARLAR* Üstün teknoloji ve aydınlatma kalitesi ile FULL LED Matrix Ön Far Grubu en iyi seviyede sürüş güvenliğini sağlamak için doğru bir tercih. Sistem aynı zamanda Akıllı Uzun Far Asistanı ile kombine edilerek karşıdan gelen sürücülerin gözünü kamaştırmadan uzun farlarınızı sürekli kullanmayı mümkün kılan gölgeleme özelliğine de sahiptir.

ADAPTİF HIZ SABİTLEYİCİ* Sistem, 210 km/s sürate kadar aktif edildiği şartlarda temel hız sabitleyici işlevine ilave olarak önünüzdeki araç ile güvenli bir uzaklığı otomatik olarak muhafaza ederek yolculuklarınızı daha güvenli ve konforlu gerçekleştirmenizi sağlar.

ŞERİT TAKİP ASİSTANI* 60 km/s ve üstü süratlerde aracı şeridinde tutmak ve güvenliği riske atabilecek bir şerit değişikliğine karşı sürücüyü uyarmak için tasarlanmıştır. Sistem, sinyal vermeden şerit değiştirme durumlarında aracı mevcut şeridinde tutmak için direksiyona müdahale ederek çalışmaktadır.

AKILLI PARK ASİSTANI 3.0* Dar alanlara park etme zorluğunu en aza indirin. Paralel ya da dikey olarak park edilmiş araç sırasında uygun bir park yerini otomatik olarak seçer. Paralel park ederken sadece aracın kendisinden 60 cm daha uzun bir alan gereklidir.

ÇOKLU ÇARPIŞMA FRENİ Bir kaza anında otomobilin yüksek süratte hareket etmeye devam etmesi, bazı ikincil kazaların oluşmasına neden olabilir. Octavia’da standart olarak sunulan Çoklu Çarpışma Freni, otomobilin hızını 10 km/s sürate indirgeyerek, olası ikincil çarpışmanın neden olabileceği etkileri en aza indirir.

DİNAMİK ŞASİ KONTROLÜ* Yeni ŠKODA OCTAVIA’nın sunduğu yüksek performansın keyfini en yüksek düzeyde konfor ve güvenlikle çıkarabiliyorsunuz. Dinamik Şasi Kontrolü (DCC) sistemi, çeşitli sürüş koşullarını (frenleme, hızlanma, dönüş) sürekli olarak takip ediyor, değişimlere tepki vererek süspansiyon ve direksiyon ayarlarını sürüşünüze göre uyarlıyor. Bilgi-eğlence menüsü üzerinden ihtiyacınıza göre beş moddan birini seçebiliyorsunuz: Eco (Ekonomi), Comfort (Konfor), Normal, Sport (Spor) veya Individual (Bireysel). Bu beş temel DCC modu, daha da hassas ayarlamalar yapmanıza imkan tanıyan alt modlara da sahip.

Yeni ŠKODA OCTAVIA  2021 model teknik özellikleri

 Motor

ÖZELLİKLER                      1.5 TSI 150 PS DSG                                     1.5 TDI 150 PS DSG

Silindir Sayısı                                            4                                                                          4

Silindir Hacmi(cc)                               1.498                                                                    1.598

Çap / Strok (mm)                             74.5 x 85.9                                                        79.5 x 80.5

Maks. güç
[Kw(PS) / dev/dak                      110 (150) / 5.000-6.000                       85 (115) / 3.250-4.000

Maks. tork
[Nm / dev/dak]                          250 / 1.500-3.500                                          250 / 1.750-3.200

 Performans

ÖZELLİKLER                      1.5 TSI 150 PS DSG                                  1.5 TDI 150 PS DSG

Maks. hız (km/h)                                      223                                                                 204

İvmelenme (0-100 km/h)                       8.3                                                                 10.4

Tüketim

ÖZELLİKLER                        1.5 TSI 150 PS DSG                               1.5 TDI 150 PS DSG

Şehiriçi (lt / 100 km)                                    6.8                                                                4.4

Şehirlerarası (lt / 100 km)                          4.3                                                                 3.6

Ortalama (lt / 100 km)                                5.1                                                                  3.9

CO2 emisyonu (g/km) *                              116                                                                 103

Ölçüler

ÖZELLİKLER                        1.5 TSI 150 PS DSG                                 1.5 TDI 150 PS DSG

Uzun./Geniş. / Yük. (mm)           4.670 / 1.814 / 1.461                                 4.670 / 1.814 / 1.461

Bagaj hacmi (dm3)                                568 / 1.530                                               568 / 1.530

Dingil mesafesi (mm)                                   2667                                                        2667

Lastikler                                                   225/50 R17                                              205/55 R16

Agirlik(Sürücü Dahil) (kg)                           1295                                                       1363

08.01.2021 Tarihli mevcut fiyat listesi

 

      Versiyon          5 Ocak 2021         Lansman fiyatı

 

1,0 TSI ACT 110 PS DSG Elite320.006 TL299.900 TL
1,5 TSI ACT 150 PS DSG Elite345.045 TL325.000 TL
1,0 TSI ACT 110 PS DSG Premium345.006 TL315.000 TL
1,5 TSI ACT 150 PS DSG Premium370.045 TL339.700 TL

 

orisbet

Basın No:
taraftariumjustin tv izletipobet girişizmir escortslot sitelerideneme bonusu veren sitelerPendik escortKadıköy EscortBostancı Escortgaziantep escortgaziantep escorthttps://casinocanavari.net/bahis siteleriankara escortKartal Escort Melisankara bayan escortataşehir escortmostbet casinokolaybetRoyal panda casinoNinja casinoMebbistrendyol indirim kodubahis siteleri isimleriEsenyurt Escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comstarzbet adamsah.netdeneme bonusucasibompiabetbetvolestarzbet girişstarzbet girişbahsegelgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomcasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvolestarzbet24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbetmersin temizlik şirketlerifethiye klima servisi7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetistanbul escort bayanBetpascasibomdinamobet