Volvo’da Lüks Oto Sektörü Küçük Motor İle Büyüyecek! « Otomotiv Sitesi

SON DAKİKA
petshop
kayseri eskort

Volvo’da Lüks Oto Sektörü Küçük Motor İle Büyüyecek!

Bu haber 12 Temmuz 2018 - 18:14 'de eklendi ve 115 kez görüntülendi.

Otomotiv sektörünün lüks markaları ÖTV artışından aldığı yaraları ‘küçük motor’ stratejisi ile saracak. Küçük hacimli motorlar ile büyümeye odaklanan Volvo lüks ÖTV artışı sonrası 1.6 litremotorlara ağırlık vermeye başladı. 4 bin 662 adetlik satışla 2011’de son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşan Volvo Türkiye, bu yıl 1.6 litredizel otomatik modelleri ile büyüyecek. Bu yıl dünyada yüzde 7 büyüme planlayan Volvo,Türkiye’de ise bunun üç katını (yüzde 20) hedefliyor.Bursa ’da değerlendirme toplantısı yapan Volvo Türkiye Genel Müdürü Torben Eckardt, geçen yıl satışlarını yüzde 42.3 arttırıp 4 bin 662 adede çıktıklarını, bu yıl yeni model atağı ile yüzde 20 büyüyüp 5 bin 600 adede ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Dizel otomatikte ilkler

Bu yıl otomobil pazarının yüzde 10 daralarak 535 bin adede gerileyeceğini öngördüklerini ifade eden Eckardt, “Lüks sınıf bunun altında daralarak 47 bin adetlere inecek. Volvo olarak büyümemizde en büyük kozumuz1.6 litre dizel motorlarımız olacak” dedi. Mayıs ayında S60 ve V60 modellerinin 1.6 lt dizel otomatik versiyonlarının geleceğini kaydeden Eckardt, şunları söyledi: “S60 Drive Powershift, 115 beygir güç ve 270 Nm tork üretiyor. 100 km’de yakıt tüketimi4.3 litre. Aynı performansı gösteren V60 da 100 km’de4.5 litre harcıyor. D Premium segmentte büyük sürprizimiz var.Bu ilke imza atarak, mayısta S80 modelimizin1.6 litre dizel otomatiğini satışa sunacağız. Aracın sınıfında bir başka rakibi yok. 115 beygir gücündeki otomobil, 100 kilometrede4.5 litre tüketiyor. Bu yıl 2 bin 500 adet S60, 200 adet V60 ve 700 adet S80 satmayı planlıyoruz.”
Tarafbet Aktif Giriş

Küçük motorlar görücüye çıkıyor
Volvo’nun rakipleri de bu yıl 1.6 lt ve daha küçük motorlu modeller ile satışları korumaya çalışacak.Audi, A1 Sportback’i 1.4 ve 1.6 litrelik ardından da yeni kasa A3’ü küçük motorla getirecek. Mercedes önümüzdeki aylarda yeni A ve B serisinde 1.4 lt ve diğer küçük hacimlerle pazara girmeye hazırlanırken BMW de yeni 316 serisini showroom’larda göreceğiz.

V40 da geliyor
Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenecek V40 modelini sonbahardaki Autoshow İstanbul’a getireceklerini belirten Eckardt, “V40 modeli lüks sınıfta çok rekabetçi olacak 5 kapılı bir hatchback. Müşteri kitlemizi genişletecek” dedi. Eckardt, Volvo’nun 2020’de 800 bin adetlik satış hedeflediğini,Türkiye için ise 10 bin adetlik satış hedefi belirlendiği belirtildi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.