Pendik Escort Bayan Maltepe Escort Bayan Kartal Escort Bayan Kadıköy Escort Bayan Ataşehir Escort Bayan Ümraniye Escort Bayan Anadolu Yakası Escort Bayan Şişli Escort Bayan Mecidiyeköy Escort Bayan Taksim Escort Bayan Beşiktaş Escort Bayan Ataköy Escort Bayan Bakırköy Escort Bayan Bahçeşehir Escort Bayan Avcılar Escort Bayan Beylikdüzü Escort Bayan Şirinevler Escort Bayan İstanbul Escort Bayan Avrupa Yakası Escort Bayan

Otomatik Vitesli Araç Kullanımı İçin Yasa Teklifi

Yayınlanma Tarihi :

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın hazırladığı ve TBMM Başkanlığı’na sunulan teklif, Karayolları Trafik Kanunu’nda değişiklik yapıyor. Teklif, otomatik vitesli araç kullanacak olan sürücü adaylarının, sürücü kurslarında otomatik vitesli araçlarla eğitim almalarına imkan sağlıyor.

Teklife göre, Trafik Kanunu’nun 38’inci maddesinde değişiklik yapılacak. B sınıfı yanında artık bir de B1 sınıfı sürücü belgesi ibaresi  olacak.

B1 sürücü belgesine sahip kişiler otomatik vites otomobil, minibüs ve kamyonet kullanabilecekler; ama düz vites araç kullanamayacaklar. Düz vites kullanabilmek için yine B sınıfı ehliyet gerekecek.

Teklifin gerekçesinde hem kadın hem de yaşlı sürücülerin düz vites araçlarla eğitim görmelerinin zaman zaman sıkıntı yarattığı bildirildi.

Basın No: