BMW ve Toyota Beraberliği

Yayınlanma Tarihi :

BMW ve Toyota Beraberliği

BMW ve Toyota, 2011 yılında başlattıkları ortaklığı bir adım öteye taşıyarak spor otomobil üretimi konusunda önemli bir beraberliğe imza attılar.

Toyota Motor Corporation Başkanı Akio Toyoda ile BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Norbert Reithofer, BMW Grubu’nun Münih’te bulunan merkezinde, genişlemeye yönelik planladıkları işbirliğini, Aralık 2011’de
açıklamışlardı. İki marka, imzalamış oldukları bu anlaşma ile dört alanda uzun dönem işbirliği sarışın bodrum hedeflemişti. Bu alanlar, yakıt hücresi sistemlerinde ortak geliştirme, gelecekteki spor araçların tasarım ve bileşenlerinde ortak geliştirme faaliyetleri, elektrikli araçların yürüyen aksamlarında iyileştirme ve  hafifletme teknolojileri konusunda ortak araştırma ve işbirliği. Toyoda ve Reithofer, aralarındaki işbirliğini güçlendirmek adına ortak faaliyetlerle ilgili “Ortak Beyanat Antlaşması” imzaladı. Bu yılın mart ayında, iki şirket yeni nesil lityum-iyon pil hücreleri alanında ortak araştırma konusunda bir anlaşma imzalamıştı. Buna ek olarak Toyota, Avrupa’da hayli popüler olan 1.6 lt ve 2.0 lt’lik dizel motorları BMW Group tarafından tedarik edecekken, bu anlaşma 2014 yılından itibaren yürürlüğe girecek. Bu işbirliğinin özeti, Toyota modelleri artık daha sportif olacakken, BMW’ler daha da tutumlu hale geleacek.

 

Basın No: